2015. április 5., vasárnap

Pikáns répasaláta


Hozzávalók 4 személyre:
- a salátához: 4-5 nagy sárgarépa, 2 lilahagyma, só, bors
- az öntethez: 250 g 3,5 %-os joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldhagyma, só, bors, cukor
- ezenkívül: egy kis olaj a pároláshoz

A lilahagymákat apróra aprítjuk, majd forró olajon üvegesre pároljuk. A répákat is felaprítjuk és hozzáadjuk a hagymához, együtt majdnem puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A fokhagymát, zöldhagyma fehér részét apróra vágjuk, majd sóval, borssal, kis cukorral ízesítve elkeverjük a joghurttal.
A salátát összekeverjük az öntettel, a zöldhagyma zöld, apróra vágott részével díszítjük.
Friss, magvas kenyérrel fogyasztva az igazi.