Két fej hagymát felaprítunk, felforrósított olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk kb. 23-30 dkg apróra vágott gombát. Néhány percig pirítjuk, levét elfőzzük, meghintjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Aztán besamel mártást főzünk: 2 dkg vajban világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, simára keverjük 2 dl tejjel, és sűrűsödésig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 2 db tojással, 5 dkg reszelt sajttal és a gombával.
1 bagettet felszeletelünk, majd megvajazzuk és világossárgára pirítjuk a sütőben. A gombás besamelt elosztjuk a szeletekre, megszórjuk egy kis sajjtal és kis időre még visszatesszük a sütőbe.
Kati mama szerint idénysaláta illik hozzá.
6 megjegyzés:
Jó ötlet, a blog is, de külön ez a recept is. :)
Járni fogok ide is rendszeresen! Szeretek főzni, és új, két lábbal a földön recepteket tanulni és kipróbálni.Úgy érzem a te főzős blogod ilyen lesz.
Nyammm.. Kipróbálom vacsira!!!
Ez igazán finomnak hangzik. Kipróbáljuk! :)
:)
Megjegyzés küldése