2014. január 14., kedd

Gombás-pirítós

Ez a recept - kis átalakítással - az úgynevezett Kati mama szakácskönyvéből való.
Két fej hagymát felaprítunk, felforrósított olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk kb. 23-30 dkg apróra vágott gombát. Néhány percig pirítjuk, levét elfőzzük, meghintjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Aztán besamel mártást főzünk: 2 dkg vajban világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, simára keverjük 2 dl tejjel, és sűrűsödésig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 2 db tojással, 5 dkg reszelt sajttal és a gombával.
1 bagettet felszeletelünk, majd megvajazzuk és világossárgára pirítjuk a sütőben. A gombás besamelt elosztjuk a szeletekre, megszórjuk egy kis sajjtal és kis időre még visszatesszük a sütőbe.
Kati mama szerint idénysaláta illik hozzá.


6 megjegyzés:

Klári B. írta...

Jó ötlet, a blog is, de külön ez a recept is. :)

Éva írta...

Járni fogok ide is rendszeresen! Szeretek főzni, és új, két lábbal a földön recepteket tanulni és kipróbálni.Úgy érzem a te főzős blogod ilyen lesz.

rojalka írta...

Nyammm.. Kipróbálom vacsira!!!

Katalin írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
hentaii írta...

Ez igazán finomnak hangzik. Kipróbáljuk! :)

márta írta...

:)