2014. január 29., szerda

Túrós pogácsa

Ezt a receptet Polcz Alaine-től "tanultam", csak egy kicsit változtattam rajta. Íme: 500 g fehér liszt, 500 g túró - gyerekek, a magyar és a német túró ugyan egyáltalán nem hasonlítanak, de a recept mindkettővel működik, maximum a magyar változathoz lehet kicsivel több margarint tenni...-  két csapott teáskanál só, 250 g sütőmargarin. Összegyúrjuk, hűtőszekrényben 4 órán át pihentetjük. Aztán nyújtjuk, szaggatjuk, tetejét piros paprikás, sós felvert tojással kenjük, sütjük. Ennyi. Német barátaink odavannak érte.


4 megjegyzés:

Éva írta...

Mivel magyar túróból csinálom, én mindenből fél kg-t használok.

hentaii írta...

Mi meg másfél vagy inkább egy és egy negyed főre megpróbáljuk mindennek a felével elkészíteni. A szaggatásban talán még a kiskuktám is segít. :)

márta írta...

:)

Gyöngyi írta...

Köszönöm Márti a receptet, biztos szeretni fogják nálunk is a férfiak :))