2015. április 5., vasárnap
Pikáns répasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- a salátához: 4-5 nagy sárgarépa, 2 lilahagyma, só, bors
- az öntethez: 250 g 3,5 %-os joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldhagyma, só, bors, cukor
- ezenkívül: egy kis olaj a pároláshoz
A lilahagymákat apróra aprítjuk, majd forró olajon üvegesre pároljuk. A répákat is felaprítjuk és hozzáadjuk a hagymához, együtt majdnem puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A fokhagymát, zöldhagyma fehér részét apróra vágjuk, majd sóval, borssal, kis cukorral ízesítve elkeverjük a joghurttal.
A salátát összekeverjük az öntettel, a zöldhagyma zöld, apróra vágott részével díszítjük.
Friss, magvas kenyérrel fogyasztva az igazi.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Köszi!!!!!!!!!!
Nagyon ínycsiklandó!
Férj nem bírt betelni vele. Imádta!
Elkészítettem, nagy lett a sikere!! Már továbbadtam a receptet :) Hédi
Nagyon finom lett,koszonjuk!
De jó! Köszönöm a visszajelzést. :)
Kedves Márta!
Szívből sajnálom, hogy már nem nyilvános a Szösszenetek blogod...
Akkor előveszem - amíg rendeződnek dolgaid, és újra olvashatlak - ezt a könyvet.
Ismeretlenül is szeretettel gondolva Rád és a blogodra:
i.
Nm répa, se nem zöldség!
Hálás vagyok írásaidért!
Ölellek!
Egy másik
Márta
Megjegyzés küldése