2014. március 3., hétfő

Brownie


Vannak napok, amiket csak csokoládéval vagy nagyon-csokoládés sütivel lehet túlélni. Ez utóbbi a brownie. Receptjét Sára hozta haza a főzőtanfolyamról, ahova havonta egyszer jár.

Hozzávalók: 160 g vaj, 160 g étcsokoládé, 3 tojás, 200 g cukor, 2 csomag vanilincukor, 120 g apró darabokra vágott dió, 120 g liszt, csipet só.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A vajat és csokoládét alacsony lángon, gőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat, cukrot és vanilincukrot habosra kikeverjük, aztán hozzáadjuk a hideg vajas-csokoládét.
Végül mindehhez hozzáadjuk a diót (mi nem tettünk bele, csak a tetejére szórtunk egy kis területre, - nem mindenki szereti), a lisztet és a csipet sót, jól elkeverjük, majd tepsibe öntjük.
170 fokon kb. 20-30 percig sütjük.
 Miután kihűlt, glazurt vagy porcukrot teszünk rá.


5 megjegyzés:

Piroska írta...

Oh, de jó ez a tiszta csoki :)
Hétvégén ki is próbálom, Zoltán (a párom) és Nőnap alkalomra elkészítjük:)

Köszönöm...

Klaudia Balogh írta...

Szipi szupi ez a brownie! Finom lett :)

Gyöngyi írta...

Nagyon köszönöm, Márti! Ilyet még úgysem sütöttem :)

márta írta...

:)

Klári B. írta...

ezt én is ki fogom próbálni...